Inge Zoet

 

foto Inge november 2013Zolang ik me kan herinneren hebben mensen grapjes gemaakt over mijn achternaam. “Ben je ook echt zo zoet?” en “Hallo zoetje”. Hoe vaak ik dat niet gehoord heb! Als kind had ik er een vreselijke hekel aan, maar nu werkt mijn naam in mijn voordeel. Mensen vinden het namelijk heel grappig, dat iemand met ‘Zoet’ als achternaam anderen helpt met afvallen en daardoor onthouden ze me heel goed.

Na een korte carrière bij de Marine Vrouwen Afdeling en een lange carrière als docent en vertaler Engels heb ik in 2000 besloten het roer om te gooien en me te gaan verdiepen in gezondheid. Ik heb de opleiding tot Holistisch Gezondheidstherapeut gevolgd. Dat houdt in, dat ik bij gezondheidsproblemen altijd kijk naar de samenwerking van lichaam en geest.Er is nl. altijd een verband te ontdekken. Iemand krijgt bijvoorbeeld lichamelijke klachten met een depressie als gevolg, of het begint met een geestelijke probleem, dat gevolgd wordt door maagklachten.

Tijdens het begeleiden van mijn cliënten kwam ik erachter hoe vaak een verkeerd eetpatroon aanleiding was tot het ontstaan van problemen of bestaande klachten verergerde. Dat was de reden om me te specialiseren in voedingstherapie. En om een betere gesprekspartner te zijn, heb ik daarna de opleiding tot counselor gevolgd.

Overgewicht en obesitas zijn hard op weg om gezondheidsprobleem nummer 1 te worden in Nederland. Mensen helpen met afvallen is daarom ook een belangrijk onderdeel van mijn therapie geworden. Maar uitgangspunt is en blijft toch altijd het bereiken van een goede gezondheid.

Daarom ben ik in 2008 begonnen met het organiseren van gezondheidsweken bij Fontana Bad Nieuweschans. Tijdens een gezondheidsweek reinig je je lichaam, geniet je van gezonden sappen en soepen, doe je drie keer per dag aan lichaamsbeweging, maar rust je toch heerlijk uit. Zo maak je een begin met een gezond eet- en leefpatroon, met afvallen als ‘prettige bijkomstigheid’.