Van ongezond naar gezond

Gezondheid

Je gezondheid wordt bepaald door je genen, maar vooral ook door wat je eet en drinkt en hoe je ademhaalt en beweegt. Maar met die gezondheid is het over het algemeen slecht gesteld. Ons lichaam zit vol afvalstoffen door verkeerde voeding en het inademen van sigarettenrook en uitlaatgassen. Ook bewegen we veel te weinig. De gevolgen zijn desastreus: de lever en nieren raken overbelast en de darmen werken minder goed door aantasting van de darmflora. Voedingstoffen worden daardoor minder goed opgenomen en afvalstoffen slechter afgevoerd. Het resultaat: verminderde weerstand, hoofdpijn, pijnlijke gewrichten en spieren, een vaak terugkerende verkoudheid, een gevoel van vermoeidheid, overgewicht en soms zelfs een burn-out; kortom, het gevoel niet lekker in je vel te zitten.

vanongezond

Detoxen

Gelukkig is er een simpele manier om deze klachten te verminderen en soms zelfs helemaal op te lossen met een reinigingskuur met vruchten- en groentesappen en – soepen, kruidenthee en water. Met een modern woord wordt dat detoxen genoemd. Het hele lichaam krijgt een schoonmaakbeurt, de darmen worden gereinigd en afvalstoffen worden afgevoerd. Het gevolg is dat je energie-peil een oppepper krijgt, je weerstand verbetert en dat dat vel weer beter om je heen komt te zitten.

Bewegen 

Tijdens het detoxen kun je je de eerste dagen wat onprettig voelen. Je lichaam gaat in de “stand-by” stand en sommige mensen kunnen last krijgen van hoofdpijn, lusteloosheid, moeheid en depressieve gevoelens. Dit zijn normale verschijnselen, die meestal na de 2e dag verdwenen zijn. Om deze periode zo kort mogelijk te houden, is het belangrijk om in beweging te komen. Door sporten komt er meer zuurstof in het bloed en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Sporten in de buitenlucht heeft het meeste resultaat. Daarom zit er Nordic walking, wandelen en fietsen en in het kuurprogramma. Maar ook de fitnessruimte wordt gebruikt en verder is er iedere dag een ontspannende yoga les, waar iedereen naar eigen kunnen aan meedoet.

vanongezond

Rust

In deze periode maken je lever, nieren en darmen overuren, met als gevolg dat je je moe zult voelen. Als je daar aan toegeeft door veel te rusten en op tijd te gaan slapen, zul je lichamelijk en geestelijk een snelle verbetering van je gezondheid ondervinden. Na een half uur in het Thermaalbad is het goed rusten in de Lavendelkamer, de Rustkamer of de Saline van Fontana.

Massage

Massages verbeteren de doorbloeding van je lichaam en stimuleren de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast verzachten ze pijn in spieren en gewrichten en zijn ze heerlijk rustgevend. Fontana biedt veel verschillende massages en pakkingen aan, die het effect van de kuurweek zullen versterken.

Thalassotherapie

Thalasso betekent: verkregen uit zee. De groene algen uit de Noordelijke ijszee reinigen, voeden en verstevigen de huid met vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ze hebben een weldadige werking en een heerlijk ontspannend effect op het lichaam. Fontana biedt diverse Thalasso behandelingen aan om de reiniging en ontspanning tijdens de kuurweek te ondersteunen.

vaongezond3