van dik naar dun

Als je gezonder wilt leren omgaan met je eigen lichaam, als je voor de laatste keer wilt afvallen in plaats van voor de zoveelste keer, dan is deze kuurweek iets voor jou.

Waarom ben je dik geworden?

Gemakkelijk en snel afvallen kan niet. Je bent niet in 1 week dik geworden, dus het kan er ook niet in 1 week weer af. Geleidelijk afvallen houdt in, dat het gewicht er ook af blijft.  Het gaat veel verder dan op een andere manier met voeding om te gaan; het gaat om een andere manier van leven. Maar om dat te bereiken is het belangrijk te weten, waarom je dik bent geworden. Dingen waar je je niet van bewust bent, kun je namelijk niet veranderen. Als je niets aan je manier van leven verandert, zul je uiteindelijk weer op het zelfde gewicht uitkomen, dat je nu hebt. Zelfs al volg je het ene dieet na het andere.

vandik1

Voeding in plaats van vulling

Als je ontdekt hebt waarom je dik bent geworden, zul je merken dat het veel gemakkelijker is je eetgewoonten te veranderen. Stop alle energie en wilskracht, die je vroeger gebruikte voor diëten, in het verbeteren van de kwaliteit van je leven. Verzorg jezelf goed, kleed je leuk ook al heb je een maatje meer, maar vooral: ga béter eten. Gebruik voeding in plaats van vulling, aantrekkelijk eten, eten dat lekker is en kwaliteit heeft. Verse producten, vol met energie. Met andere woorden: eet als een gezond mens. Begin met het besluit te stoppen met lijnen en wees bereid een beetje op te letten met wat je eet. Dat klinkt niet spectaculair, maar het werkt wel.

Gezond worden en afvallen

Je kunt vanaf nú gezonder gaan leven. Het is een keuze, het is niet iets dat moet. Je kiest er zelf voor of niet. Niemand kan die beslissing voor je nemen. Tijdens de kuurweek ligt de nadruk op gezond worden, niet op afvallen. Als je gezond gaat eten, volgt dat afvallen vanzelf.

Maar hoe eten gezonde mensen?

Wat voor soort dingen eten ze bij voorkeur? Zijn er ook dingen die ze zelden of nooit eten? Hoe gaan ze om met sociale gelegenheden, waarbij eten een rol speelt? Hoe combineren ze hun eigen manier van eten met de voorkeuren van hun gezinsleden? Welk eten nemen ze mee voor de lunch op hun werk?

 Dit en veel meer leer je in de kuurweek Gezond, vitaal en slank.

vandik2