Detoxen

detox

Je bent wat je eet, drinkt en inademt

Iedereen eet iedere dag, maar jammer genoeg niet altijd de ideale voedingsmiddelen. Dat is in eerste instantie niet zo erg, want je lichaam heeft een ingebouwd detox-programma. Met behulp van je ademhaling, transpiratie, urine en stoelgang raak je veel kwijt wat je niet nodig hebt of niet kunt verteren.

Gifstoffen

Honderd jaar geleden was je ingebouwde detox-programma voldoende om je lichaam te reinigen, maar in deze tijd met kunstmatige toevoegingen aan je voedsel, chemische bestrijdingsmiddelen, zware metalen en gebruik van alcohol en nicotine, raakt je lichaam overvoerd met gifstoffen. Die worden onder meer opgeslagen in je vet en ze brengen je gezondheid ernstige schade toe. Als je er niets aan doet, kun je last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid, gewrichtspijnen, neerslachtigheid, voedselintoleranties en allergieën, huiduitslag, slapeloosheid, overgewicht en een lange waslijst van andere klachten.

Reactie van je lichaam

Je lichaam zal proberen zichzelf tegen de gifstoffen te beschermen door ze op te slaan in vet of slijm, maar dat is slechts een tijdelijke oplossing. Al gauw komen deze gifstoffen in de bloedbaan terecht en dringen ze door de celwanden heen, waarbij ze de stofwisseling verstoren en weefselschade aanbrengen.

Wat is een gifstof?

Iedere stof die schade aanbrengt aan je  lichaam en die leidt tot voedselintoleranties, allergieën en een algemeen gevoel van ziekte wordt beschouwd als een gifstof of toxine. De meeste gifstoffen zijn onzichtbaar, waardoor je je niet bewust bent van hun bestaan.

Maar gelukkig is je lichaam in staat om deze gifstoffen op te ruimen, als je maar weet wat je moet doen.

Gezond, vitaal en slank

Tijdens de kuurweek Gezond, vitaal en slank bij FontanaNieuweschans kom je er achter:

–   op welke manier je je lichaam kunt reinigen zonder honger te lijden

–   welke voedingsmiddelen je na deze week kunt gebruiken om gezond te blijven

–   welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden

–   hoe snel je conditie zal verbeteren door beweging

–   hoe je op een andere manier kunt leren denken en doen.

Gevolg: een gezond, vitaal en slank lichaam!

sapenafbeelding detox