Burn-out

Stressstoornissen en burn-out

25 procent van alle gemelde beroepsziekten heeft te maken met psychische aandoeningen. Bij het merendeel daarvan gaat het om stressstoornissen en burn-out. Wie zich een beetje moe voelt, heeft niet direct een burn-out, maar wie zichzelf herkent in onderstaande symptomen, zou wel eens die richting op kunnen gaan.

Symptomen van burn-out:
een overweldigend gevoel van vermoeidheid
– geen plezier in het werk
– chaotisch denken
– niet meer kunnen genieten van dingen
– nergens zin in hebben
– snel geïrriteerd
– hoofdpijn en nekpijn
– gevoelig voor harde geluiden en drukte
– verlies van eetlust
– slaapstoornissen

Mentale overbelasting
Burn-out is heel erg moeilijk te omschrijven, maar meestal voelt iemand zich vooral mentaal overbelast, met alle lichamelijke gevolgen van dien. Vaak is er ook een gevoel van verminderd zelfvertrouwen. De balans tussen lichaam en geest is verstoord.

Fietsen of wandelen vormen een prima manier om burn-out het hoofd te bieden. Bewegen in de vrije natuur maakt je hoofd leeg en geeft je nieuwe energie. Je komt tot rust, geniet van de natuur en intussen kun je nadenken over je leven. Blijf je zitten waar je zit of sla je een nieuwe weg in? Hoe maak je een nieuwe start en hoe vind je de balans tussen inspanning en ontspanning?

Fitnessen is ook prima. Niet direct gaan spinnen, maar rustig beginnen en langzaam opbouwen. En wat dacht je van yoga? Je zult je er al snel beter door gaan voelen.

Zwemmen in het warme water van het Thermaalbad van Fontana Nieuweschans geeft een heerlijk gevoel van ontspanning. Het hoge zoutgehalte versterkt de opwaartse druk, waardoor gewichtloosheid ontstaat. Hierdoor worden spieren en gewrichten ontlast en eventuele pijn verzacht.

Rust in je hoofd: tijdens de kuurweek bij Fontana Nieuweschans ben je weg uit je woon- en werkomgeving en heb je de rust in je hoofd om alles op een rijtje te zetten.

Goede voeding in de vorm van vruchten- en groentesappen en – soepen, die je lichaam geen energie kosten om te verteren, voldoende rust en heerlijke massages zorgen er ook voor, dat je na deze week beter weet hoe je verder wilt met je leven. Probeer het maar!

burnout